2022-09-20
我一向都鍾意走入小街小巷搵美食,今次幫襯呢間喺中環向上爬到半路中途轉入一條黑暗小巷嘅餐廳,品嘗到非常美味馬來西亞菜。餐廳有好多座位,我選左坐高枱,我好鍾意佢張墨綠色既皮製高椅,坐得好舒服。玫瑰酒煮卜卜蜆配蒜蓉包$188蜆汁係非常濃郁既酒味,再帶有少少牛油味。蜆肉好鮮甜,肉身大粒,無沙。蒜蓉包香脆,可沾蜆汁食都好夾味。秘製馬來西亞咖哩喇沙湯麵--雜錦海鮮 $118有好多海鮮,例如蝦、魷魚、青口等等,亦有豆腐泡、半隻唐心蛋等等,好足料。湯底係充滿海鮮味。火熱馬拉砂煲肉骨茶 $148湯底無添加味精,無添加糖,好健康。肉唔係用一字骨,而係用忟到好淋既豬軟骨,入晒味,濃濃既中藥味飲得出係真材實料。P. S. 因為太喜歡個肉骨茶,所以我買左佢個加熱即食急凍包,喺屋企隨時隨地都食到
玫瑰酒煮卜卜蜆配蒜蓉包$188
秘製馬來西亞咖哩喇沙湯麵--雜錦海鮮 $118