2017-08-09 105 瀏覽
同best friend補祝生日,朝早係PP嘆完個高級西餐brunch,去time square行咗陣街,下晝喺時候食甜品。我哋揀咗耀華街呢間甜品舖,階因我哋見到有富士山!一出lift見到d poster~係店嘅另一主打~Break the Tear入門口有塊大黑板可以畫公仔,但其實張枱頂住係埋唔到去!店面窄長,坐位不多,大約24人,大部份係bar枱位。我哋冇book位下午4點walk in入嚟坐bar枱,都ok!18樓望出去全部都係樓~價錢其實唔算太貴,不過要加一,total都食到一餐飯㗎!我哋order咗果setMount Fuji 係包兩杯drinks!Menu 上所有drinks都可以叫~Natural Fruit TeaElderflower (藍杯)Peach Passion fruit (中伏ed)勁藥水味!(紅杯)但佢好攪笑嘅係用枝"珍寶珠"裝住d茶葉!Mount Fuji主角黎啦!我order 時仲request 師傅幫我寫上Happy Birthday字句!個火山其實係識出煙架!因為上枱後,佢會倒d乾冰類嘅嘢入去火山口!不過我唔知點解影唔到d煙!哈哈!呢個甜品其實都

入門口有塊大黑板可以畫公仔,但其實張枱頂住係埋唔到去!
18樓望出去全部都係樓~

價錢其實唔算太貴,不過要加一,total都食到一餐飯㗎!

Natural Fruit Tea
Elderflower (藍杯)
但佢好攪笑嘅係用枝"珍寶珠"裝住d茶葉!

Mount Fuji
呢個甜品其實都係相機食先架啦!波子汽水味雪糕+橙味蛋糕+士多啤梨醬+櫻花Jelly+花花草草,佢話全部都食得!By the way火山入面有條飲管係唔食得!
味道唔算好突出,波子汽水味雪糕就似冰多過雪糕,反而我較喜歡綠色嘅橙味蛋糕!士多啤梨醬我試咗啖就即刻放棄!櫻花jelly 無味!

坐bar枱嘅好處係可以睇師傅整甜品

偷拍隔離枱嘅甜品~

2017-08-06
生日