2019-06-13 236 瀏覽
#苦中一點甜我班朋友真係好刷得,啱啱先打完邊爐出嚟,話口未完就密謀去食 #糖水🤪 咁啱過兩條就係 佳佳甜品 - 香港總舖,既然要食,梗係要食最好㗎啦😉#小秘書 幫襯 #佳佳 就由 永安百貨 後街 嘅 #檔口仔 開始😏 仲記得當年同成班朋友著住 #套裝 坐街邊等,就係為咗佢碗 #薑湯 #湯丸🥣 真係唔係講笑,當飲哂成碗薑湯之後,會慢慢發覺有一般氣由頭皮冒出來,喺冬天食佢認真一流👍🏻 不過呢日 #小秘書 就揀咗 #杏仁糊,再加碗 #湯丸 嚟 #開心share❤️ #杏仁糊 唔太甜,口感滑得嚟又唔會太稀👍🏻 講到碗 #湯圓 當然係冇得輸啦👀 一啖 #勁薑湯 加 一口 #軟綿綿嘅湯圓,聽起嚟係咪好吸引呢?!#佳佳 自從搬咗入新舖之後,似乎少咗點人情味,不過勝在 #空間感+#座位 明顯 #闊落咗 好多,加上貼地價嘅價值,真係值得一試再試㗎👍🏻
#苦中一點甜

2019-06-11
$24 (宵夜)