2019-02-08
今晚約喺觀塘沿線返工嘅JM食飯, 大家都異口同聲唔去大mall而去工廈, 無非想有個地方OK大而唔會枱拍枱嘅環境好好咁食返餐, 經常去工廈cafe hea時間嘅我第一時間唸起地方最就腳嘅I’s Land. 仲精明地book枱賺佢25Asiamiles.✌🏻•Secret Garden Dinner Set (HKD438 for 兩位)我地一行四人都係眼闊肚窄嘅, 所以order二人Set Dinner加一個普通晚餐. 由前菜, 餐湯, 主菜, 款款都係流口水之選:•餐湯是日白湯, 係濃濃忌廉蘑菇湯, 夠熱👍🏻, 湯碗有手柄, 好彩份量唔係太滿, 否則飲飽哂咪食唔到其他?•野茄燕麥雜菜沙律有車厘茄蕃茄, 仲有我嘅最愛- KALE (羽衣甘藍), 幾種色嘅沙律菜爽爽的, 由於撈左油醋, 蕃茄味當然更出, 啲Kale變返腍小小啱食嘅口感, 灑左點燕麥成件事健康哂.•香脆美國🇺🇸粗薯條原隻薯仔切嘅粗薯條🍟炸得剛好, 脆身加啖啖薯味, 炸起仲有調味(好認真的). 有茄醬同他他醬dip.•烤蘆筍黑松露意大利🇮🇹飯配全素煙薰芝士黑松露味道喺碗度係鋪天蓋地的, 意大利飯口感非常好, 充滿香濃芝士,
餐湯
野茄燕麥雜菜沙律
香脆美國🇺🇸粗薯條
烤蘆筍黑松露意大利🇮🇹飯配全素煙薰芝士
黑松露味道喺碗度係鋪天蓋地的, 意大利飯口感非常好, 充滿香濃芝士, 黑松露醬然後俾白汁緊緊掛住嘅risotto, 完全唔覺得heavy, 因為當中有好多切粒Zucchini同蘆筍, 勁新鮮, 又嫩, 係無根架!
德國🇩🇪醎豬手配招牌三色汁
好大隻德國醎豬手呢, 皮烤得好脆, 膠質勁豐富!!!骨膠原UP UP UP! 首先切開四大份都仲有好多剩, d肉咬落係嫩滑的, 仲帶點juicy感, 其實都無咩點到個3款醬, 有點浪費呢!
是日甜品
當個d main course同前菜咁正嘅時候, 就會感覺甜品有點失色(即係唸住火炙雪山之類🤣), 但唔好睇少li個士多啤梨布甸, 勁滑, 上面一小切士多啤梨唔係酸咪咪個d.
火龍果燕麥鮮果奶昔
正價減$20可以揀其他特飲係抵的, 健康高纖火龍果當然係首選, 貌似Oreo Milkshake, 實則零heavy感, 微甜, 打得好匀飲唒無冰粒出現過, 認真之作.