2021-11-02 215 瀏覽
上 Youtube 睇D日本人煮蛋包飯, 好令好吸引,食指大動,即刻上網睇睇搵資料,最近嘅蛋包飯應該係石鍋堂,於是晚飯打算去開餐.一踏入餐廳,環境淺窄,女侍認重吩咐我地坐埋一邊,原因係客人多,果然,點完個餐之后成間餐廳 full 哂!好,又睇睇佢地有何利害!點咗燒牛舌牛仔骨石鍋飯,吉烈豬扒蛋包飯配咖哩汁.石鍋飯係自行添加豉油,而豉油味道帶甜,加入石鍋飯無耐就起飯焦,飯焦比幾日前幫襯花園街風味園嘅飯焦更香口,可惜飯焦份量少咗D.好明顯,牛舌同牛仔骨都係十成熟,由於牛舌係薄切,入口唔太鞋口,牛仔骨煮到極限,再煮就鞋口,而牛仔骨入味,合格.蛋包飯絕對滿意,蛋夠滑,飯粒用珍珠米,而且珍珠米炒過更香口,配上唔辣嘅日式咖哩汁,女友小熊都話好味.可惜吉烈豬扒唔係厚切,但外層極脆口,唔需要點咖哩汁已經好正.門口排哂龍,都唔好意思久留,快快脆埋單唔好阻人做生意.

好,又睇睇佢地有何利害!

點咗燒牛舌牛仔骨石鍋飯,吉烈豬扒蛋包飯配咖哩汁.

門口排哂龍,都唔好意思久留,快快脆埋單唔好阻人做生意.

燒牛仔骨牛舌石鍋飯

燒牛仔骨牛舌石鍋飯