2021-11-02
久聞zuma brunch 全香港數一數二,今次下定決心要黎試一試,不過老實講就有啲失望。環境地段都唔錯不過食物真係好普通。佢成個branch嘅做法係放題形式,不過佢會所有食物都上一次,食咗覺得好食就可以再加單。但其實食完一round 都好飽㗎喇。頭盤他他牛,三文魚算幾好食,其他都係沙律菜為主。天婦羅嫌佢揸得唔夠脆。不過隻蝦都幾大隻嘅。可能係佢揸定一堆喺度,拎出嚟嘅時候已經凍哂唔脆。呢個雞翼正正常常囉。粟米係燶架,佢好多燒嘅嘢都燒得偏燶,好失望。另外仲有個西蘭花都係燒燶左,不過冇影相 主菜我哋唔使加錢嘅都有叫一份嚟試吓,有牛、雞、煎三文魚、刺身丼飯,仲有一個魚較。魚較同雞都幾好食。其他好普通。到咗重點係壽司同刺身,款式都多嘅都新鮮,但真係未去到嘩一聲。同埋之前睇到其他食評話生蠔係唔可以加單,但其實係可以㗎,我哋每人叫多咗幾隻食添。同埋提一提佢服務大部份都真係好差,我哋提議要掉位,我哋六個人佢比四人枱都算,佢拎咗個裝飾用嘅汽水rack 加塊板比我地坐😂😂😂同埋收碟嘅時候有個侍應竟然要我地自己捧住啲唔使收走既碟,等佢清潔好張枱再擺返啲嘢係張枱上🙂🙂🙂🙂個重點係我俾咁多錢嘢食又唔係幾好仲要加
但其實食完一round 都好飽㗎喇。
頭盤他他牛,三文魚算幾好食,其他都係沙律菜為主。
天婦羅嫌佢揸得唔夠脆。不過隻蝦都幾大隻嘅。
可能係佢揸定一堆喺度,拎出嚟嘅時候已經凍哂唔脆。
呢個雞翼正正常常囉。
粟米係燶架,佢好多燒嘅嘢都燒得偏燶,好失望。
另外仲有個西蘭花都係燒燶左,不過冇影相
魚較同雞都幾好食。其他好普通。
個重點係我俾咁多錢嘢食又唔係幾好仲要加上服務咁差好失望囉。
應該真係食一次過吓癮打個卡就算。