2010-05-04
星期日的1815, 晚餐時間尚早, 呢度已經坐咗三份一人, 比K11的其他食肆人氣好多.我哋等咗一陣, 換咗卡位, 比較寛敞. 兩個人吃晚餐, 叫餸太飽, 所以都係叫點心為主:馬蘭頭百葉卷: 呢個冷盤好凍, 好細粒,味道ok.醉雞:酒味濃, 雞肉嫩滑.鮮肉小籠包 : 鮮肉味十足. 不知道是鮮肉太多, 還是皮太薄, 一會兒便破了.紅燒牛肉麵:牛肉好諗,夠入味,拉麵也很好吃. 糯米燒賣:燒賣大小不一.糯米和冬菇和肉粒調味得剛剛好,很軟諗,味道不錯!如意卷: 每一片只是比八達通細少少, 如意的圖案並不清楚, 賣相粗糙. 這個如意卷是用糯米, 豆沙, 花生醬果種做法, 味道ok, 但做得不夠煙韌. 杏汁高力:杏仁味好香,甜甜地,我覺得幾特別,如果加埋香蕉,會更加過癮對面的他被空調吹到無晒味覺,佢話唔好食. 空調太強,室温只有十餘度,食物凍得快,顧客唯有分段落單,加重員工工作壓力; 又不環保,地球很危險啊服務員來來回回的為顧客點菜,上菜,加水等,十分忙碌.提議老板請多點人,這樣食物的賣相可做得精緻一點,質素會更好,服務也可更貼心 食物味道不俗(賣相有改善空間), 價錢合理.小菜的種類很多,又有

我哋等咗一陣, 換咗卡位, 比較寛敞.

兩個人吃晚餐, 叫餸太飽, 所以都係叫點心為主:

馬蘭頭百葉卷: 呢個冷盤好凍, 好細粒,味道ok.
醉雞:酒味濃, 雞肉嫩滑.
紅燒牛肉麵:牛肉好諗,夠入味,拉麵也很好吃.
對面的他被空調吹到無晒味覺,佢話唔好食.

; 又不環保,地球很危險啊

服務員來來回回的為顧客點菜,上菜,加水等,十分忙碌.

食物味道不俗(賣相有改善空間), 價錢合理.小菜的種類很多,又有優惠卷送,如果人數較多或會再來試試小菜.

1930離開,這裡已有小小的人龍,是這冷淸淸商場內的奇景

店舖名字的由來
好凍 , 好細粒的馬蘭頭百葉卷
是鮮肉太多? 還是皮太薄?小籠包一會兒便破了.
紅燒牛肉麵:牛肉好諗,夠入味,拉麵也很好吃
醉雞:酒味濃, 雞肉嫩滑
糯米燒賣:調味得剛剛好,很軟諗,味道不錯!
如意卷: 如意的圖案並不清楚, 賣相粗糙.
杏汁高力:如果加埋香蕉,會更加過癮!
店舖名字的由來
紅燒牛肉麵:牛肉好諗,夠入味,拉麵也很好吃