2020-12-29
🇭🇰坤記士多·話就話半日遊 其實都會用曬成日 因為去呢個島既交通實在要太耐🤣首先你要入左赤柱 再要較岩時間搭佢逢星期六日先有 而且幾個鐘先有一班既船不過都好值得 因為入面風景真係唔錯 而且入面係無網絡既 所以你係真係好似與世隔絕咁黎左個小島遊 好有去旅行既感覺 我地超鍾意🥰佢其實成個島得一條路 而且D路牌都幾清晰 幾易行 不過大家千奇唔好倒轉條路線咁行 你地睇下我個ig story就知點解🤭🤭·海帶綠豆沙 番薯糖水 $15最後行曬我地就係呢間大家都必經既士多食左2碗糖水 不過唔知係咪放假太多人 佢地煲唔切 佢個綠豆沙有D憹左 有D苦澀味🤭個番薯糖水就正正常常啦 好似係屋企煲個個味咁📍蒲苔島碼頭轉右·#rbyeat #rby好去處#rby港式#rby離島
話就話半日遊 其實都會用曬成日 因為去呢個島既交通實在要太耐🤣首先你要入左赤柱 再要較岩時間搭佢逢星期六日先有 而且幾個鐘先有一班既船[笑哭]不過都好值得 因為入面風景真係唔錯 而且入面係無網絡既 所以你係真係好似與世隔絕咁黎左個小島遊 好有去旅行既感覺 我地超鍾意🥰佢其實成個島得一條路 而且D路牌都幾清晰 幾易行 不過大家千奇唔好倒轉條路線咁行 你地睇下我個ig story就知點解🤭🤭
海帶綠豆沙 番薯糖水 $15
最後行曬我地就係呢間大家都必經既士多食左2碗糖水 不過唔知係咪放假太多人 佢地煲唔切 佢個綠豆沙有D憹左 有D苦澀味🤭個番薯糖水就正正常常啦 好似係屋企煲個個味咁[得意][得意]
📍蒲苔島碼頭轉右
#rbyeat #rby好去處