2019-01-09 82 瀏覽
住新界西嘅好處就係多平靚正嘅嘢食,依間酒樓喺街市後面,邊爐料唔算話好多選擇,但食得出新鮮嘅味道。我哋嗌咗椰子雞煲,有新鮮椰子同杞子,仲有睇得出鮮嫩嘅雞件,份量都唔細,淥咗一陣都唔太柴,皮又幾香。有得自己夾響鈴同魚皮,魚皮又炸得幾香。肥牛同羊肉都係今日新鮮現切,我哋撞正一日貨特別靚,肥瘦適中,牛味羊味都好夠,又唔韌口。特別值得一提嘅係鮮九肚魚同鯪魚滑,九肚魚好嫩口,而且唔係到處都有得食。鯪魚滑好有魚味,又有口感,依家喺得街市先買到靚少少嘅鯪魚滑,喺度可以食到係開心嘅。滑牛都唔差,牛肉口感好,唔會太鬆。全場仲有汽水任飲,蔬菜同新鮮手包嘅餃類都一應俱全,元朗街坊想搵嘢食就可以考慮下佢啦。

有得自己夾響鈴同魚皮,魚皮又炸得幾香。