2020-09-17 55 瀏覽
個日去開鰂魚涌太古坊好似無咩野食 就比呢個裝修好特別既冰室吸引左入黎🤭 入到去坐 真係覺得個裝修好靚 好有港味特色😍 估唔到 冰室都有咁出色既Design 😍 忍唔住要打下卡🤣 佢個Menu 都好靚 好整齊 同埋價錢唔貴! 我個晚2個人叫左 2個小食 2杯野飲 2個飯都係 $207左右! 抵食又大件! 建議細食嘅朋友可以少飯🤣🤣 我同朋友都食唔晒啲飯🙈🙈我諗食咩既時候睇漏咗呢一個menu!! 個口水雞好似好吸引🥺🥺🥺- 蔥花叉燒滑蛋飯 $55 不得了! 勁多蛋 D蛋勁滑! 蔥花好香! 重要好多叉燒! 好足料! 重要d鼓油都應該係秘製豉油! 懷疑加咗佢個招牌瑞士汁🥴🥴$55好抵食! 重點係! 佢d叉燒唔會切到大大嚿 好難入口! 而係岩岩一啖可以有儀態咁放得入口! 超抵讚! 😍😍-招牌瑞士雞髀$ 30 真係好味! 瑞士汁好香濃 雞髀好大 d肉一啲都唔柴! 好滑! 好入味 好香 真係要試! 果然係招牌-雞湯浸什菌娃娃菜 $40食咁多邪惡野梗係要扮吓健康 所以叫咗個菜 份量岩岩好 啲娃娃菜好甜🤤-阿華田脆脆(跟飯就半價) 好邪惡啊🙈 呢一餐糖分爆燈 但係有時候係要開心下既🤣 好鍾意上面嗰層脆

- 蔥花叉燒滑蛋飯 $55

不得了! 勁多蛋 D蛋勁滑! 蔥花好香!
$55好抵食!

-招牌瑞士雞髀$ 30

-雞湯浸什菌娃娃菜 $40

-阿華田脆脆(跟飯就半價)
好邪惡啊🙈
呢一餐糖分爆燈 但係有時候係要開心下既🤣
好鍾意上面嗰層脆脆 飲完好開心🥳

-焗鮮茄豬扒飯 $60
大快活招牌菜一哥焗豬扒飯 同呢一個豬扒飯完全冇得比!

First! 豬扒厚切! 啲豬扒仲係好滑好Juicy!

Second! 佢上到枱啲茄汁仲喺度卜卜卜咁跳! d茄汁無DRY!

第三! 個蛋炒飯底好正🥺🥺🥺

呢個都好好食🥺