2023-08-04
尖沙咀不嬲多韓國🇰🇷餐廳,今次介紹呢間bingo & Cook位於尖東站附近,一出港鐵2分鐘就到😎 值得一提嘅係餐廳分兩邊,一邊係用塑料膜搭成嘅帳幕,打造傳統韓國街邊大排檔風格,打卡一流🤩另一邊係燈光裝潢似足韓國地道酒館嘅餐廳, 而且餐廳由韓國人打理,店員同食客好多都係韓國人,非常地道,係度用餐感覺好似去左轉韓國 😎🌟海鮮煎餅呢個煎餅絕對有驚喜,用足料外脆內軟,咬落啖啖都係蔬菜同海鮮😋😋 完全冇粉感,搭配埋韓式蘸汁,非常美味🥰🌟50cm韓式海鮮鍋係超級豐富嘅海鮮鍋物🤩🤩 50cm長鍋,有新鮮帶子,鮑魚,海蝦🦐大青口,魷魚🦑仲有一整隻蟹🦀 每款海鮮都好新鮮,配搭埋濃郁海鮮湯底,少少辣,忍唔住飲多左兩啖!海鮮迷必試😋🌟蒜香醬油炸雞+香腸年糕串(半份)雖然只叫半份,都有6-7大件炸雞😃 份量一點都唔少!炸雞皮脆內嫩,冇厚重炸粉,醬油味道甜甜地,加埋蒜片一齊食,非常惹味😎炸年糕做到外層咬落酥脆,內面保持軟糯,口感好特別!值得推介👏🌟青提子燒酒來到韓國餐廳點少得燒酒😎 呢度食物選擇種類多,又冇時間限制,同三五知己放工後一齊來飲酒吹下水!放鬆下!絕對係個唔錯嘅選擇🙌
🌟海鮮煎餅
🌟50cm韓式海鮮鍋
🌟蒜香醬油炸雞+香腸年糕串(半份)
🌟青提子燒酒