2023-05-27 987 瀏覽
難得同老公偷到時間平日出嚟食個lunch ,去轉銅鑼灣行吓搵吓食🫶🏻行到以前据開扒條街,扒房雖然無咗,但多咗一間幾有台灣風味嘅餐廳。餐廳裝修以復古風格為主,入到去,見到佢最近做緊角落生物主題🤗係我個肥妹妹最鍾意既角落生物呀!仲有啲枱上面有隻角落生物坐係度,佢有嚟嘅話肯定開心死🤣🤣一坐低見到枱上面兜雪菜已經開心咗,無論加落湯麵或者飯都咁正!!同老公一人一個肉燥飯,加多個大腸包小腸,已經好飽飽💛鹽酥雞🐔🌕🌕🌕🌖🌑雞肉嫩口,脆粉唔厚又夠味,食完一舊又一舊🤪🤪大腸包小腸🌕🌕🌕🌘🌑糯米鬆軟入口唔黏牙,台灣腸加埋佢秘製醬汁,味道好夾💛🫶🏻肉燥飯🌕🌕🌕🌕🌖係台灣嘅味道呀😍😍😍細細碗份量剛剛好😎加埋佢哋自家製嘅肉燥,我仲加多幾匙雪菜,撈埋一齊食真係好正😋😋😋唔覺唔覺就成碗完成⋯明明係想食少啲飯⋯⋯⋯⋯🫠餐廳裡面氣氛風味都好有感覺,而且好適合傾計好舒服,絕對值得推介比大家👍🏻👍🏻👍🏻

同老公一人一個肉燥飯,加多個大腸包小腸,已經好飽飽💛

鹽酥雞🐔🌕🌕🌕🌖🌑
雞肉嫩口,脆粉唔厚又夠味,食完一舊又一舊🤪🤪

大腸包小腸🌕🌕🌕🌘🌑
糯米鬆軟入口唔黏牙,台灣腸加埋佢秘製醬汁,味道好夾💛🫶🏻

肉燥飯🌕🌕🌕🌕🌖