2017-11-15
當年係大角咀返工,一直LUNCH都會係返大角咀搵食,其中有一間「士林棧」都係我成日幫襯的。今日重臨舊地,呢度水準仍有水準。由於同女朋友唔算太肚餓,所以我地以小食為主,其中我最愛既就係脆炸芝士雞扒。外皮炸到脆身,入面夾住芝士,芝士拉哂絲入口即溶!雖然好有罪惡感,但呢個絕對係必食之CHOICE再黎滷水雞中翼,雞翼燘得好稔,雖滷水偏甜,但岩岩好我中意甜,所以好合我口味!作為一個健康寶寶,每餐食菜係必需的,唔想太悶就係咁菜就點左個肉燥茄子,又可以送下飯。茄子先炸過,再淋上肉燥。肉燥真心好有台灣味!唔會過咸又唔係太甜!送飯一絕飯方面叫左個「筋肉雙雄」,之所以叫筋肉雙雄其實就係指牛腩同牛筋。本來配陽春面但都可以轉菜飯。食牛腩最怕整得唔夠稔,但士林棧燘得超夠火候,牛腩入口就散開,唔會太痴牙!好食!飲品我地叫左一杯珍珠奶茶同蜜瓜特飲,珍珠奶茶出奇地好味!茶味唔澀,奶又香滑,珍珠彈牙!呢個價錢真係冇得輸!蜜瓜特飲都唔會太大藥水味,蜜瓜味濃!滿足呀!
今日重臨舊地,呢度水準仍有水準。
蜜瓜特飲都唔會太大藥水味,蜜瓜味濃!滿足呀!