6天前 0 瀏覽
今次嚟到尖沙咀韓國街,試下呢間地道嘅韓國菜餐廳❤️。入到去,裝修充滿咗韓國傳統家庭嘅特色,環境好舒服,令人好似到韓國家庭做客咁,感受下濃濃嘅風味。呢間餐廳有好多唔同嘅套餐組合,仲有支益力多跟餐😝真係幾可愛,非常有誠意。今日餐單:- 牛肉鍋- 韓式辣豬肉石頭飯 牛肉鍋一上枱就係個熱辣辣嘅石鍋,仲冒煙!底層有年糕片,配埋一碗白飯。湯底超甜🤤,配料都幾多,仲有韓式粉絲、菇類、牛肉、年糕😋,真係食到停唔到!韓式辣豬肉石頭飯就更加邪惡🤤!拌飯有多款經典韓式配菜,包括泡菜、芽菜、雞蛋等等,仲要加埋辣醬一齊攪勻,口感真係豐盈,鹹香帶辣,食到好過癮😘。熱辣辣嘅石頭鍋飯,超香!而且飯身偏軟😆(我個人就好鍾意軟飯),但仲保持到粒粒分明😋,真係大愛🫶🏻。調味一流,惹味又唔會超辣😆,仲有飯焦!!😻

今日餐單:
- 牛肉鍋