放工同幾個friend衝去大埔呢家食店飲飲食食,撐開肚皮準備開動!環境純樸,滿滿的街坊feel,有種傳統香港嘅feel。瞓身入去,坐定定準備大戰一場。🍲首先,order咗C濃家蔥香雞,頂呱呱的滑雞,肉質鮮嫩得嚟味道又夠晒香,開動時每一口都暖笠笠,正!而個廣島生蠔,加咗個88元,六隻到手,嗰個新鮮啊,蠔味爽口得滯,真係融化咗喺口裡面,海鮮控一定心水呀!😍D肥牛切片,资金紋好似畫咗出嚟咁完美,輕輕咬落去肉香四溢,溫柔得嚟又唔會太油膩,啱晒我呢啲唔中唔洋嘅味蕾。同埋配料選擇多元化,獅子狗同魷魚片啖啖肉,彈牙食落啱哂咀。喺呢度足足歎咗兩個鐘,飽到你話咋!真係食到開心飲到滿足。😋總括嚟講,呢家食店既溫暖又人情味,質素抵讚!係個食得舒心飲得開懷嘅地方,下次還會嚟捧場!要講,大埔呢度真係隱藏咗好多美食寶藏啊!