2021-07-04
魚鈁原來以前係大排檔 依家變佐中式既小餐館~~ 除佐川菜 仲有好多地道小菜 連雞煲同魚鍋打邊爐都有 小店最出名應該麻辣魚春煲!! Lunch都已經見到好多枱食緊🙈好似好惹味咁🤤下次黎真係要試下~.◽️水煮牛肉上海麵 $58😋👍🏻:👅👅👅👅.8/5分Lunch仲包例湯同飲品~ 菜乾湯飲落一啲都唔馬虎 每碗都有好足料既菜乾 好住家咁好飲😍勁大碗!! 水煮牛肉食落都幾辣🤭 係我至愛既麻香味🤤 牛肉片份量都好多同大大塊 咬落唔會過韌 仲落佐好多芽菜同木耳做配料🙆🏼♀️.◽️酸菜鯰魚片上海麵 $58😋👍🏻:👅👅👅👅.7/5分同樣地可以轉水煮/鮮茄湯底~ 一黎到就見到勁大塊既魚片舖面 唔會好鬆散 食落幾嫩滑 不過就有啲多骨😶 (可以+$5轉桂花魚)湯底落佐好多酸菜 芽菜 菇 蘿蔔片 泡椒去熬 酸味同魚既鮮味好夠~~酸味較重中和佐泡椒既辣 所以辣味唔係好重🙈 不過個蘿蔔太索味好酸🤫 上海麵好有彈性 卦汁之餘又唔會過林 亦都可以揀配粉條/米線/飯🙆🏼♀️ .總結,Lunch真係好抵cp值好高🙆🏼♀️以後想食重口味就知去邊😛今次試佐依兩款都好地道好正🤤味道同平時出去食一大煲冇乜分別😍除佐依兩款仲有好多款可以
◽️水煮牛肉上海麵 $58
😋👍🏻:👅👅👅👅.8/5分
◽️酸菜鯰魚片上海麵 $58
😋👍🏻:👅👅👅👅.7/5分
總結,
Lunch真係好抵cp值好高🙆🏼♀️以後想食重口味就知去邊😛今次試佐依兩款都好地道好正🤤味道同平時出去食一大煲冇乜分別😍除佐依兩款仲有好多款可以簡~~重點係唔洗加一服務態度仲要好好🥰 小炒類都唔會特別貴 下次可以帶frd/屋企人黎試🤤