2015-12-19
全香港咁多翠華餐廳,細冧下都去過好多間啦,每間D野味道都差唔多啦。基本都系開係人旺既地方,又系連鎖老字號,所以穩距一D都無難度。距完全可以代表香港成為港式飲食文化之一,到處都系分店,大部分遊客都好熟悉距啦,係呢度就餐會聽到大部分人都系煲冬瓜,即系多數內地人都嚟呢度食嘢啦,仲可以叫外賣添,生意肯定火啦。呢度最好火爆既系魚蛋同咖喱,魚蛋好彈牙,又夠曬入味,夠曬美味。咖喱味道真系幾正下。平時入嚟,見多數人臺面都會有魚蛋河粉同埋咖喱牛腩,都系慣點嚟既。我都系點翻個魚蛋河粉彈彈牙,河粉淡淡哋同D湯底一齊入口味道剛剛好。飲品最多既系奶茶啦,地道既港式奶茶稱號距可以拿得穩,奶茶仲可以自己適當添加糖。嚟呢度食嘢,叫距系例牌啦呢度另外仲有:幹炒牛河,菠蘿油,豬仔包,水晶蝦餃,雲吞麵,腸粉等等好多款美食任君選擇!!!
呢度最好火爆既系魚蛋同咖喱,魚蛋好彈牙,又夠曬入味,夠曬美味。咖喱味道真系幾正下。平時入嚟,見多數人臺面都會有魚蛋河粉同埋咖喱牛腩,都系慣點嚟既。 我都系點翻個魚蛋河粉彈彈牙,河粉淡淡哋同D湯底一齊入口味道剛剛好。 飲品最多既系奶茶啦,地道既港式奶茶稱號距可以拿得穩,奶茶仲可以自己適當添加糖。嚟呢度食嘢,叫距系例牌啦