2023-08-29
黎到青衣搵朋友食飯 朋友帶我地去食地道大排檔😋整體野食有質素又有鑊氣👍🏻 每款菜式都大大碟 適合一班朋友/屋企人一齊黎食.|芝士蟹籽明蝦球 $138蝦球爽口彈牙 大大粒🦐 掛上滿滿既芝士汁 芝士汁即使放左一陣都唔會好杰/硬左 抵讚😙. |椒鹽鮮魷 $118最重要係炸衣好薄! 啖啖都食到鮮魷肉 🦑 肉質有咬口彈牙 煮得岩岩好 .|鮮沙薑爆豬肚 $98呢個好有驚喜🥰 沙薑味好濃 好岩送飯食🍚重口味得黎又唔覺得熱氣/好重負擔 豬肚好軟冧 唔會韌😉.|時菜豆腐魚雲湯 $138每次一多人 我就忍唔住要叫一個湯share 平時少人就會飲唔哂🤭湯味道係重薑味同菜味 魚味唔算出 但對於鐘意薑味既我地就好岩口味👍🏻.|金銀蛋肉鬆浸菠菜苗 $68好足料 好多鹹蛋同皮蛋鋪係面😆.另外想讚店員姨姨 非常親切有禮貌🫶🏻.當日星期五晚7點幾去到 室內室外位置都滿哂 睇黎係幾受歡迎既一間餐廳🤭 朋友無介紹錯~
|芝士蟹籽明蝦球 $138
蝦球爽口彈牙 大大粒🦐