2017-01-29 426 瀏覽
雖然這個冬天不太冷,同Honey點都要一齊去邊一邊先算係過了冬天,放工後佢就帶左我去食火鍋!愛人話這間火鍋店開左都好耐,不過好少人提起,突然間記起,所以帶我試下。佢既火鍋湯底款式多到嚇親人,滿足不同口味既食客,愛人揸主意點了個非常野味既特色沙嗲鍋。服務周到,店員提議有咩時日新鮮海鮮,點完餐後送上豉油配料自行調味,感覺衛生。特上安格斯肥牛,單看分佈得美輪美奐既肥牛雪花,放在濃郁既沙嗲湯輕輕灼熟,入口即溶,感覺完滿。炸魚皮,非常脆口,魚皮薄一點會更perfect!魚蛋,非常新鮮彈牙,一粒不留。聖子超大隻,超新鮮,脆口香甜得不得了, 隔離枱既食客也被我們既食相吸引--"阿姐,給我四隻聖子,唔該!"山竹,好點後悔點了這個,兩個人真在太多!蝦滑,墨魚滑,質感一般,但也很快被KO啱!西洋菜,可能不是季節,食落有菜渣,下次點菜要留心菜季。第一次品嘗沙嗲鍋底,份量超十足,勁多花生碎伴著食材進食,香口得一試難忘。自家製茅根竹蔗水,清甜去熱氣,好過飲氣水,哈哈!
!

炸魚皮,非常脆口,魚皮薄一點會更perfect!
魚蛋,非常新鮮彈牙,一粒不留。
山竹,好點後悔點了這個,兩個人真在太多!
蝦滑,墨魚滑,質感一般,但也很快被KO啱!
西洋菜,可能不是季節,食落有菜渣,下次點菜要留心菜季。
自家製茅根竹蔗水,清甜去熱氣,好過飲氣水,哈哈!
2017-01-18
  • 安格斯肥牛