2024-05-24
今日我就來到位於屯門NOVO WALK既蘇哥清湯腩,要食地道的牛腩!🍲🥢首先我點咗間舖嘅人氣招牌「鯪魚球幼麵加紫菜」($57)。一上枱就被湯底嘅香濃味道吸引住,湯底清澈見底,滿滿嘅鮮味同幼麵入口即溶!鯪魚球彈牙有勁,配以紫菜更添風味。💯另一款「蠔油菜心」($15)簡單卻不失水準,菜心新鮮爽脆,蠔油香濃,食牛腩麵又點少得叫返碟菜🥬最後就嚟到我嘅至愛「牛三寶酸辣粉加紫菜」($75)啦!酸辣湯底夠味夠辣,牛雜入口軟滑,配以粉絲同紫菜,層次豐富又開胃!🔥牛腩配酸辣粉又幾有新意!☀️總括而言,蘇哥清湯腩嘅食物新鮮正宗,價錢實在,食完荷包唔會痛🤩蘇哥清湯腩 (屯門)屯門欣寶路8號NOVO WALK地下7號舖#foodie #foodporn #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodreview #foodblogger #delicious #yummy #instafood #foodgasm #foodpics #foodlover #foodaddict #foodcoma #foodphotography #foodiesofinstagram
☀️
蘇哥清湯腩 (屯門)
屯門欣寶路8號NOVO WALK地下7號舖