2020-06-12 359 瀏覽
我地夜晚去左韓國街食野,呢間價錢比較合理,店主係一個韓國阿珠媽,入到去好有去韓國小店的感覺。我地最後點左牛肋骨湯、水冷麵同海鮮煎餅。(1)牛肋骨湯 (即係韓國的雪濃湯)呢碗湯入面係有幾舊不同厚度的牛肋骨,牛肋骨連住D牛肉,牛肉爽口,有濃濃的肉味。最重要係湯底好有牛肉味,加上用左韓國米,米的黏度好夠,所以當一啖湯一啖飯再配上牛肉的時候,即刻好似去左韓國小店咁。(2)水冷麵炎炎夏日,好想食凍野,呢個水冷麵,我覺得唔夠凍,係普通室溫溫度,冇左可以即時消暑的感覺。不過overall冷麵都算彈牙,而且份量都多。(3) 海鮮煎餅海鮮煎餅煎得好脆,好香口,有好多海鮮係入面,不過海鮮的size唔算好大,係一款過口癮的小食!

(1)牛肋骨湯 (即係韓國的雪濃湯)

(2)水冷麵

(3) 海鮮煎餅