2019-11-28 227 瀏覽
路德圍不嬲都好多好嘢食,最近經過見到呢間韓國餐廳,次次門口都好多人排隊。今日同朋友都比較早放工,黎到咁岩有位,咁就入去試吓啦。雖然呢度客人好多,但係侍應嘅動作都幾快,而且好有禮貌。佢嘅Menu圖文並茂,睇得好清楚。雖然地方唔大,但係坐落唔算迫。我哋叫咗一個人蔘雞湯,因為食韓國嘢一定要試。佢嘅湯底好入味,但一飲就知道冇味精,人蔘同雞嘅味道都好出,而且兩者又好夾。佢嘅雞肉好嫩,雖然煮得好稔,但又唔會鞋。炸雞都係食韓國野必食嘅,我哋揀咗呢個傳統甜辣炸雞。佢嘅醬汁比較特別,甜甜地又唔係好辣,食落好開胃。而且佢仲好細心咁一人俾咗一對手套,咁就唔怕整污糟對手啦。不過最特別嘅係呢個紫菜粉絲卷,本身因為佢嘅價錢好平,本來冇乜期望,估唔到咁出色,嚟食既話一定要試吓呀。野飲方面,我呢杯榛子朱古力好濃,但又唔會太甜,解渴之餘啱晒女仔飲。我朋友話佢杯蝶豆花都好好味,不過我就無試到。呢間餐廳又平又好味,性價比超高,唔怪得晚晚都咁多人排隊啦。

呢間餐廳又平又好味,性價比超高,唔怪得晚晚都咁多人排隊啦。