2016-06-10 478 瀏覽
其實好耐冇黎過LI間野,大概3年前吧,但奶茶到宜家仍記憶猶新!而且這間茶餐廳係香港都算有名氣, 好似有成10家分店!環境都不錯,感覺比一般的茶餐廳乾淨得多!同FD 叫左兩樣野食,馬來咖喱(牛腩筋),配意粉,50元,加熱奶茶7元!咖喱味道一般,偏淡,但是餡好足,好鬼多牛腩筋,沒有薯仔,得幾塊洋葱,其他都是牛腩,而且很嫩,應該煮得夠耐。不過這裡的燈籠椒比較生,可能同牛腩係分開煮既!意粉好爽(個人喜歡靱的口感),整体OK啦!奶茶好鬼香滑而且很香濃,哇哈,回味無窮啊!FD叫左個魚皮餃河粉,28元,佢都話個粉唔錯,河粉很嫩滑,湯的味道也很鮮美!係魚皮餃D皮略縑原左少少。食個日見到都好多遊客, 好在銀龍D 質數都唔錯, 得D鬼佬可以試下香港地道美食=)

同FD 叫左兩樣野食,
奶茶好鬼香滑而且很香濃,哇哈,回味無窮啊!
2016-06-09