2022-11-21 67 瀏覽
好鐘意去堅尼地城嗰邊食嘢,好多特別嘅餐廳,而且好有氣氛☺️今次就去咗間新開嘅葡萄牙餐廳,所有店員都係葡萄牙人,餐廳半開放式,好開揚,好似去咗外國咁樣🇵🇹 🇵🇹Apetizer–Sardines Pate呢個有啲似西班牙嘅Tapas, 有一碟嘅沙甸魚醬,配合細細塊超香脆嘅多士,一口一啖,好香口,配埋白酒食唔停。🇵🇹Main – Espetada Tenderloin Beef Skewer呢個有啲似巴西燒烤肉,用個燒烤叉叉著兩大串牛里脊肉Tenderloin。肉質鮮嫩夠juicy, medium rare 剛剛好,雖然冇乜脂肪但係唔會靭,呢個牛仲會跟蒜頭焗飯上,比較乾身有啲似食緊印度咪咁樣,同個烤肉好夾,我哋仲叫咗杯葡萄牙嘅紅酒,一口牛肉一啖紅酒🍷what a life☺️🇵🇹Dessert – Apple Tart and Berliner甜品係南瓜布甸+柏林包,柏林包裏面搽咗啲好似 Custard 咁嘅醬,幾特別。有啲似食緊甜嘅餐包。另外仲有個南瓜布甸,同埋兩杯細嘅port wine, 超有特色又幾好味,同平時澳門食嗰啲葡國菜好唔同☺️好值得試吓👍

🇵🇹Apetizer–Sardines Pate