2019-11-22
最近家人去了越南旅行,好掛住當地嘅河粉,所以我們就到越式小店試試☺️小店嘅坐位不多,但都有窗邊位😆店員安排左我地坐中間嘅位置。店內裝修以木紋為主,仲有一面裝飾牆可以打下卡🥰店員好用心介紹餐廳嘅特式食物👍🏻餐牌都以越南野為主。值得一提嘅係粉類多數都分左普通,大同加大,好貼心🤗最後我地2個人叫左2個生熟牛肉河,2人嘅小食拼盤,炸雞扒,椰青,柚子🐝蜜😆店員好快手就上左2個河粉😍仲有每日嘅新鮮香草🤓同芽菜,河粉食落好香米味,唔似出面街外嘅河粉,牛肉食落岩岩好唔會好老🥳唔係簿簿嘅👍🏻湯底飲落都有牛味配埋香草味好fresh 😆唔覺得有落味精😌小食拼盤有蝦餅,春卷同牛油雞翼,蝦🦐餅食落好彈牙,同埋入面真係有蝦😍春卷食落脆卜卜,入面d 餡食都少少蟹味😊牛油雞翼有d炸蒜係面,食落外脆內軟👍🏻炸雞扒好好香😋飲品方面,個椰青好清甜,仲要係凍凍嘅,飲完覺得好清熱😌,仲有可以食埋入面嘅椰肉☺️柚子蜜飲完都好滋潤😆
柚子蜜飲完都好滋潤😆