2024-06-08
越南菜大家成日聽嘅,應該係 #越南法包,但又唔係間間越南餐廳都有得食,今次我同老公又去食好西,就嚟咗喺跑馬地嘅《Banh Mi Pate》食午餐。一行入條行就會見到餐廳門口。而今次我哋就係為咗 #越南法包 而嚟嘅!除咗越南法包,河內火車頭都係好多人食㗎!通常平時飲品都係配襯,但我真係好想介紹,因為我係好鍾意飲 #泰式奶茶,鍾意佢夠甜又夠凍;而老公就話 #越式特調咖啡,係滴漏咖啡嚟㗎!唔會太甜,但好香咖啡味!小食我哋就叫咗 #越式蒸粉卷,加埋醬汁食就好好味!鍾意食蒸粉卷一定唔可以錯過!而重點來了,就係 #招牌越式法包,可以揀辣/唔辣,佢哋嘅醬料仲要係 #秘製鵝肝醬,入面仲要好足料,而且愈食愈開胃。無飯不歡就梗係要叫個飯食啦! #越式香茅豬頸肉飯 (配雞湯),我本身係好鍾意食豬頸肉,呢個豬頸肉真係好好食,肥瘦少布都好好,有啲肥肥地先好食嘅!店內嘅裝修好靚,環境都好舒服。送上部分餐牌。總結:好美滿嘅一餐越南菜,越南法包真係好好味,仲有好多嘢未食到,下次帶埋仔女一齊嚟再食過!
一行入條行就會見到餐廳門口。
店內嘅裝修好靚,環境都好舒服。
送上部分餐牌。