2024-11-10 143 瀏覽
✨經過元朗千色見到呢間專做外賣韓國菜店 原來係兩位韓國媽媽主理 口味一定非常地道呀 而我哋今次就揀咗個兩至三人套餐A😋✨辣豬肉紫菜飯捲飯捲入面有滿滿嘅食材 有青瓜、紅蘿蔔同雞蛋等⋯當然唔少得仲有辣豬肉 口感好fresh且唔會好油膩😛✨人蔘雞湯韓國人四季都會飲人蔘雞湯 佢哋會因應季節放唔同材料 原來人蔘雞湯可以補氣血同提升免疫力 呢間嘅人蔘雞湯嘅雞肉燉得好嫩 細細力咬就斷到 啲湯仲散發米酒、糯米香同人蔘味😝✨甜辣無骨炸雞酥脆嘅無骨炸雞加上甜而又不辣嘅醬 食落唔會太辣 同食完唔會有種好油膩嘅感覺😜✨新鮮辣泡菜新鮮辣泡菜味道岩哂我胃口 偏辣且泡菜帶點爽脆 份量都幾多 連埋飯或麵一齊食 好惹味🤪✨飲品就揀咗濟州橙汁同甜米露 雖然係罐裝飲品 但都好有韓國嘅味道😎✨辣炒年糕年糕煙靭且又有咬口 入面仲有魚糕片同水煮蛋 撈埋同啲辣醬一齊食都幾好味又惹味🤩

✨辣豬肉紫菜飯捲

✨人蔘雞湯