2024-08-18 689 瀏覽
第一次黎得寶商場,又估唔到細細個商場竟然有咁多野食。有韓食、越南、日本、泰國野等等。我地就比呢間韓野野食吸引到,因為佢門口個餐具係勁多野食,炸雞嘅味道都好多選擇,所以就即刻買黎試下。我哋叫咗一個泡菜豬肉湯配白飯,我覺得佢個泡菜湯底好濃味,好香辣嘅泡菜味,入邊仲有好多配料,例如有泡菜,洋蔥豆腐京蔥等等,當然唔少得豬肉啦,咁多配料嘅湯配埋個白飯真係好味嘅。另外仲叫咗個韓式芝士飯,我哋就好似拌飯咁樣食,撈埋晒啲配料同芝士係超好味囉,另外仲有叫咗個年糕拌麵配紫菜卷,韓式嘅拌麵真係好好味配埋芝士嘅煙靭,仲有超濃郁嘅湯底真係正嘅,個紫菜卷係好香入面係粉絲嚟都係好味,另外我哋仲嗌咗一盒原味炸雞,佢應該係即叫即炸,因為仲係熱辣辣好香脆。