2009-08-17 21 瀏覽
中午12點多黎到, 原來都好多人專程入黎飲茶, 座無虛席. 由於已經中午, 晏左黎, 好多點心都冇, 燒賣, 虾餃呢d搶手點心休想見到, 牛肉, 包, 排骨, 豬腸, 鮮竹卷, 蒸飯, 炸物都仲有既.山水沖茶葉---果然係滑d, 杯茶一d都唔澀, 飲多幾杯都幾滿足.牛肉球---好軟下, 夠淋, 唔會覺得一嚿肉硬掘掘咁.排骨---好味, 啖啖肉, 冇乜肥膏, 又唔會好油.馬拉糕---唔夠滑, 可能食慣大榮華個隻, 呢隻傳統既唔係個個人鍾意.灼菜心---好甜, 好香, 又唔會好油.鮮竹卷---凍左d, 細細件, 唔會食到好"濟".炸豆腐---幾好, 夠干身, 唔會油淋淋.鳳爪---唔油, good!整體而言, 由於d點心唔係好油, 所以感覺幾好, 只係晏左黎, 有d點心凍左. 不過當你飲過杯山水茶再加環境舒服, 空氣清新, 夠晒地道, 就算下次早d黎都願.
牛肉球---好軟下, 夠淋, 唔會覺得一嚿肉硬掘掘咁.
排骨---好味, 啖啖肉, 冇乜肥膏, 又唔會好油.
灼菜心---好甜, 好香, 又唔會好油.
鮮竹卷---凍左d, 細細件, 唔會食到好"濟".
炸豆腐---幾好, 夠干身, 唔會油淋淋.
鳳爪---唔油, good!

2009-08-16
  • 排骨