2019-07-02 34 瀏覽
東南亞食物最啱我口味,味道夠濃,今日行過上環,見到呢間越式菜餐廳,又忍唔住要入去試吓。呢間餐廳地方都算大,座位多,睇嚟應該係平日打工仔嘅食堂,食物選擇都有唔少,我哋就叫咗一飯一面一小食。薯絲炸蝦春卷:薯絲炸得好香脆,裏面包着一隻蝦和一些蝦滑,外脆內彈口,雖然只係幾十蚊,但份量都唔少,有成六大隻㗎!越式春卷湯檬:食得多炸野想食清淡啲,所以就叫咗湯檬,湯檬嘅味道唔錯,就咁食都好夠味,仲要大大碗,份量非常多。春卷揸得好香脆,係好正宗平常食到嘅越式春卷嘅味道,餡料都唔少,好味道!馬拉盞炒芥蘭豬爽肉:啲芥蘭炒得非常好食,馬拉盞嘅蒜蓉味好濃,唔知點解我仲覺得有少少蝦膏味添,送飯一流!豬爽肉真係好爽口,我估應該係豬頸肉黎?小菜嘅份量好足,仲配埋白飯,一定夠飽。