好耐冇寫食評,因為太垃圾,所以唔寫唔得,唔好以為香港人唔識食!用餐︰餐湯︰一般的茶餐廳都飲到的味。海南雞飯$108︰聽說以前日售500份。我認為一般般,口味的野見人見致,我覺得北角勝利小廚好味十陪,價錢當然平好多!鵝肝xx牛柳$148︰- 鵝肝同阿媽蒸雞的雞肝分別不大,干同實。牛柳,食落其實係牛扒,叫七成熟,結果九成熟,味道no comment,唉~~xx羊骨扒$148︰叫咗五成熱,結果十一成熟,"鞋",食咗兩口,百幾蚊d食咁的野,頂唔住,叫佢換,換咗一份都係八成熟,唔想waste又食得落口,所以算數。好出名的紅豆冰︰用個幾靚的杯裝,同埋用刨冰,其他同一般紅豆冰無異。同場加影係你腳邊打爛野,收到一句「唔好意思」only,見佢d火計本身冇乜禮貌,由佢,當佢茶餐廳service就冇咁嬲。總結︰環境係幾好,食gimmick,相信的確係50年前茶餐廳味道,不過lee種味求其一間茶餐廳都食到。

用餐︰

餐湯︰一般的茶餐廳都飲到的味。

2010-06-20
慶祝紀念