2019-11-21 47 瀏覽
今日同男朋友又出動去試新嘢啦!今次想食海鮮🙊就試下呢間有好多款套餐嘅蒸海鮮 ❤本人係海鮮控,一直都覺得海鮮都係清蒸最鮮味嘅 🤭呢度地方都算幾大坐得舒服 ,一坐低揀咗個套餐 ~店員就幫我哋開爐啦~ 我哋揀咗湯底,蒸完所有海鮮之後就可以飲返啲吸收咗海鮮精華嘅湯底~諗起都覺得正🤤 店員會幫你落手落腳 處理每一樣海鮮 ~黎到只要坐定定等食就得啦🙊前菜就係食返個燉蛋先~ 呢個係黑松露燉蛋都算幾滑,黑松露夠曬香 ~係一個唔錯嘅前菜。 跟住就到 鮑魚啦~ 鮑魚蒸得啱啱好,夠彈牙唔會韌~配埋蟲草花一齊食都唔錯~沙包蜆好鮮甜呀~日本帶子雖然唔喺好大粒,但勝在好甜!食得好滋味🤤🤤蒜蓉同粉絲更加吸晒啲汁正到不得了❤❤另一主打喺美國桶蠔!大大粒,蠔肉飽滿,咬落爆汁 🤤 豬肉丸同墨丸喺手刴,夠晒功夫呀 ~ 食得出嘅真材實料呀 💪 最後食埋煲湯嘅雞同飲埋啖湯咁就perfect喇~ 下次試下粥底先~

另一主打喺美國桶蠔!大大粒,蠔肉飽滿,咬落爆汁 🤤