2023-12-03
今日同雙魚座嘅小鮮肉,一齊去街,為咗配合佢嘅星座,我就揀咗一間雙魚座咖啡館同佢一齊食晚飯啦,順便可以傾吓偈,我好鍾意佢哋嘅裝修,整個感覺都非常之舒服!傾下計就最岩啦!這家咖啡館以獨特的單品咖啡聞名,其中包括原味虹吸咖啡!我們點了蟲草花杞子黃金雞湯,伴珍珠米飯,鮮奶咖啡(熱),美式BBQ手撕豚肉漢堡,薯角,伴田園沙律同浪漫星。黃金雞湯的口感濃郁,蟲草花和杞子的加入讓湯的味道更加豐富。珍珠米飯的口感煥然一新,米飯Q彈有嚼勁,十分美味。鮮奶咖啡的奶香和咖啡的苦澀完美融合,是一款不可錯過的咖啡。美式BBQ手撕豚肉漢堡的肉質鮮嫩多汁,搭配薯角和田園沙律,口感更佳協調。甜品方面我地叫左浪漫星空,主要有桂花愛玉、三色小麻糬、紅豆、芒果爆珠、椰果、荔枝!職員拎過嚟嘅時候,見到好靚嘅LED燈!成個甜品變得好幻彩,食得非常之開心,而且甜度適中,啱晒鍾意食微甜嘅朋友!整體而言,這些食物家非常美味值得一試!