2021-10-05 31 瀏覽
印象中港式粉麵店都係越傳統越好食。 不過傳統就即係舖頭細細或睇落舊舊地既感覺。 今日黎到旺角經過樂園。 一來肚餓好想食, 二黎睇落好光鮮咁, 就入去試下。唔知係咪新開, 入到黎感覺好乾淨, 光猛舒服。 而且係旺角大街有咁大間舖都好唔簡單。一坐底就叫野飲, 又渴又熱。 一杯熱檸蜜,一凍檸茶。 沖得幾好飲, 真係有茶記水準。因為肚餓,同朋友都叫左雙併。秘製牛雜配牛丸幼麵, 秘製牛雜配豬手河粉。原來都幾大碗。 而且雖然係雙併,但都唔會話好少餸。牛雜都好豐富, 有牛肚, 牛蒡, 牛肺, 牛腸。 都係平時少食既野。 牛肺原來係咁, 好似真係未食過, 豬肺就食得多。 而佢既牛丸都好好味, 彈牙, 仲要好有牛味。 唔係一般合成野。 好少咁好味,幾驚喜。而配豬手都唔錯, 大大件, 幾稔下。 估唔到睇落咁新既舖頭都keep到咁傳統既味道。 最緊要價錢都好大眾化。 真係幾唔錯。
一坐底就叫野飲, 又渴又熱。
一杯熱檸蜜,一凍檸茶。 沖得幾好飲, 真係有茶記水準。

因為肚餓,同朋友都叫左雙併。
秘製牛雜配牛丸幼麵, 秘製牛雜配豬手河粉。
原來都幾大碗。 而且雖然係雙併,但都唔會話好少餸。

2021-10-05
午餐