2019-05-16
今次帶媽媽試呢間西餐廳,之前已經同一班朋友食過,整體感覺唔錯,所以都想食多次。一出lift,已經見到餐廳門面,不過仲係未識讀餐廳名🙈門口位,擺咗幾款生果同書,唔知係唔係方便啲人等位時冇咁悶可以睇下書。喜歡去工廈餐廳原因之一,就係唔會太逼夾,同埋冇時間限制。打開餐牌,見到set Menu,不過媽媽話唔想食set,所以我哋就叫a la carte 蒜香寶雲酥焗蠔真係好多蒜,而個蠔都幾肥美,同埋唔會有渣,有時唔靚嘅蠔,食到最尾係咬唔爛西班牙海鮮意大利飯出邊好多時都係紅色,今似幾特別係金黃色,但味道唔算好大分別,而且有豐富嘅海鮮如青口、魷魚、蝦等。低溫慢煮燒美國牛腹肉配燒汁佢唔係嗰種一咬就即刻溶化嘅牛肉,不過好有牛味,可能慢煮關係,肉質鮮美出咗嚟。食完晚飯後,媽媽都冇諗過工廈都有唔錯嘅西餐廳,佢話今次真係眼界大開。其實而家好多時我都會選擇工廈餐廳,因為食物好多都好有質素,同埋最緊要坐得舒服。
一出lift,已經見到餐廳門面,不過仲係未識讀餐廳名🙈
喜歡去工廈餐廳原因之一,就係唔會太逼夾,同埋冇時間限制。
蒜香寶雲酥焗蠔
西班牙海鮮意大利飯