2006-10-22
很久沒來幫襯,在星期五晚這個周圍是人的晚上,選擇在香港仔這間不太顯眼的印度餐廳渡過我的happy friday night。中午是有set lunch的,三十幾到四十幾元。第一次來吃晚飯,order了二人餐,因為二人餐雖然不可以全都選自menu內,但仍有很多選擇,而且包兩杯飲品呢,食辣野怎可以缺少。二人set dinner包一個前菜(小食)、兩個咖哩其中一個要是蔬菜的,一個nann,一個印度白飯,兩杯飲品。個set dinner還有薄脆送的,重點係佢一色四款醬汁真係好好味,尤其綠色果種,酸酸少辣的,正。水不停加,食到中途佢必定會問你好吃不好吃,如果不好吃你可以直說,上次我說太辣了一點,今次說太咸了一點,佢地都幫我們用d raw 既咖哩汁再煮了一遍,都係果句,加了汁就並非原味,唔加好d,不過今次叫了那個菠菜芝士同咖哩羊就真係咸左dddddd。個nann本身只可以原味,俾我地lur到可以免費變芝士nann,佢侍應可以話事咁犀利既~~~~~~~ 飲品叫了芒果yogurt(唔凍既?可能唔記得落冰)同埋soda,soda幾清幾好味 !最後係食唔晒要拎走既。
最後係食唔晒要拎走既。