2021-02-17 278 瀏覽
尖沙咀一向都搵食艱難,唔係超貴就坐得一陣就要走,又坐得唔舒服。今次兩個女子去搵食,想舒服傾下計。搵到喺諾士佛台1號,要上樓呢間餐廳,同個名一樣,係鬧市中嘅清泉呀。見到都覺得舒服的搖搖凳可能差唔多過午市時間,而且座位都多,所以好闊落大把位~我地各自都嗌左個3-course set lunch, ($138) 再加甜品~ 真係好中意食甜品嘛3-course lunch 包括餐飲、沙律、頭盤同埋主菜。一次過上哂枱!一百鬆啲一個人,有咁多野食~有芝士條、雞翼做頭盤。香口野,幾時都咁好味。個主菜係烤雞,香味撲鼻,雞肉外皮酥脆,雞肉滑到呢,咬入口,哇,真是嫩滑爆多汁!另一個主菜係黑松露大啡菇芝士意大利飯~ 濃濃的黑松露香味,老遠都聞到,真的滿足感十足!大啡菇夠厚身,好有咬口,好 juicy!飯偏向硬,係比較正宗的意大利口味。成碟意大利飯都好濕潤好好味,加埋芝士,真的無得彈!食到停唔到口!甜品:雲尼拿雪糕配濃咖啡 (另加$22) 食之前要將濃咖啡倒到雪糕上,濃咖啡本身苦,搭配雪糕一齊食,就好夾喔!提拉米蘇配濃咖啡 另加$30。提拉米蘇底有一層脆脆的朱古力餅碎,中間就滑溜溜好 creamy,正!味道香
今次兩個女子去搵食,想舒服傾下計。

見到都覺得舒服的搖搖凳
可能差唔多過午市時間,而且座位都多,所以好闊落大把位~

一次過上哂枱!一百鬆啲一個人,有咁多野食~

有芝士條、雞翼做頭盤。香口野,幾時都咁好味。

甜品
提拉米蘇配濃咖啡

提拉米蘇配濃咖啡 另加$30。提拉米蘇底有一層脆脆的朱古力餅碎,中間就滑溜溜好 creamy,正!味道香濃,甜而不膩,作為呢餐的完結真的恰到好處!
雲尼拿雪糕配濃咖啡

順帶一提,職員都好友善,很爽快,服務很貼心,很不錯~~

下次識搵地方啦。行街行到攰上來食下野,飲下野,CHILL下很不錯~
提拉米蘇配濃咖啡
雲尼拿雪糕配濃咖啡