2019-07-06 16 瀏覽
媽咪話想食牛扒, 而我呢又想食德國咸豬手喎.... 所以呢就揀咗黃大仙呢間oliva cafe , 去到呢個餐牌都幾多嘢食另外佢個drink menu都超多嘢飲我哋兩個叫咗兩個晚餐, 分別係德國蜜糖芥末烤咸豬手 hkd 206蚊 , 同埋 香煎美國 下肩胛翼板 牛扒 hkd 246每個餐都會跟一個蘑菇湯 一個吞拿魚沙律 同埋一個嘢飲, 我哋另外加38蚊 轉咗一個龍蝦湯, 一個餐飲凍檸茶唔需要加錢, 另外如果係佢餐牌裏面轉其他嘢飲可以減15蚊, 所以就叫咗一個芒果香蕉奶昔首先講講佢嘅前菜, 係一個超有心機嘅吞拿魚沙律, 吞拿魚上面有啲芒果醬, 而吞拿魚本身呢就搵黑白芝麻嚟包住。。。。 呢個前菜本身就是cp值超高另外佢跟既餐湯蘑菇湯都好香好滑, 配搭嘅蒜蓉包又係超級好食,香脆香脆加38蚊要咗嘅龍蝦湯, 有兩嚿超大嘅龍蝦肉, 鍾意飲龍蝦湯嘅就唔好錯過啦另外再講埋加錢要咗嘅芒果香蕉奶昔, 呢杯嘢真係打到超滑超香而家入正題講返兩個主菜先, 牛扒我哋要咗七成熟, 呢度做出嚟真係啱啱好, 最好係佢已經幫你切咗一片片, 真係有心機另外咸豬手亦都係幫你已經起咗肉, 呢度嘅鹹豬手唔算太鹹, 外皮都係香香脆
另外再講埋加錢要咗嘅芒果香蕉奶昔, 呢杯嘢真係打到超滑超香
另外咸豬手亦都係幫你已經起咗肉, 呢度嘅鹹豬手唔算太鹹, 外皮都係香香脆脆,超正
總括嚟講我覺得呢間餐廳係真係好有心機, 每一樣餸都會見到佢嘅心機之處, 見到 隔離枱 都好多人嚟慶祝生日, 下次會約埋成班人再嚟過
2019-07-02