2020-11-05
1921 瀏覽
好耐冇出去食飯難得可以多過4個人同枱食飯,媽咪整親腳好返d終於可以同老豆補祝生日🎂一直想退休旅行嘅爸爸由於疫情關係冇去旅行好耐,上次帶佢去飛機✈️主題餐廳打卡止止癮,今次就帶佢去火車🚞主題餐廳🍴餐廳位置並不好找,在長沙灣要走一段路。不過食物其實都有水準,可惜好幾款上網睇嘅招牌都換咗,我點嘅沙律都話午市後冇哂了🤷🏻♀️🍴白酒煮蜆脆多士車厘茄$138多士係烘到好乾好脆嘅,白酒煮蜆個汁就唔係特別好食,不過因為我好飽所以想點salad但又冇所以轉左呢個,最好食居然係車厘茄,真係索哂味!🥖🥣upgrade餐$42有餐湯~是日南瓜餐湯🎃+多士+餐飲🍴🦀日本松葉蟹肉黃金蟹膏意粉🍝$178 勁香濃蟹膏味!唔係講笑~真係要try try!!🍴🦐鹽燒老虎蝦意粉🍝配風乾蕃茄龍蝦醬🦞with Parmesan cheese🧀 $178 個龍蝦醬又係香濃到沖昏頭腦! 不過隻蝦就燶咗d🤣🍴西班牙伊比利亞黑毛豬梅扒(全橡級別)🥩配烤粟米🌽$188 呢個又真係幾好食😋個醬配合得好好,靚料梅頭黑毛豬扒係好稔😋粟米又甜!最後上左個甜品叫佢幫我寫🎉happy birthday to daddy 可惜佢明顯唔係香港人,連dad
餐廳位置並不好找,在長沙灣要走一段路。 不過食物其實都有水準,可惜好幾款上網睇嘅招牌都換咗,我點嘅沙律都話午市後冇哂了🤷🏻♀️
最後上左個甜品叫佢幫我寫🎉happy birthday to daddy 可惜佢明顯唔係香港人,連daddy都串錯😅
🍑仙桃奶凍雜莓$118
本身我諗住食LJK 點知已經轉左甜品,叫呢款比daddy可以玩吓敲破面層白朱古力,又唔怕奶凍太甜
Overall 食物係有質素嘅,食材同食物烹調有heart,不過員工服務態度就麻麻地。因為book枱居然比張壞咗mon嘅枱我坐,食環境你比張冇景睇嘅枱我?問佢仲話我訂枱冇講明,小姐我要特登問你有冇壞mon咩?🤷🏻♀️最後都同我換枱就算啦🙈不過佢講嘢唔係操流利廣東話問佢野佢都唔係好聽得明😅
#hkfoodie #choochoo #train #staycation #主題餐廳 #火車主題 #restaurant #cheungshawan #hkfoodblogger #foodporn #foodstagram #lovefood