2022-09-14 935 瀏覽
上網見到這個餐廳套餐餐牌, 覺得真心抵食, 即刻約朋友一齊去食. 星期六&日沒有訂座服務, 餐廳晚市五點半開門, 我們六點鐘到達. 當時餐廳未有客人, 所以便可選擇坐篤篤卡位.餐廳套餐分別有二人/四人/六人用, 還可用半價換購飲品. 我們四人叫了四人餐$408,可選擇5個菜式, 另加$78叫了海鮮冬蔭公湯. 泰式肉碎生菜包新鮮唐生菜爽口清脆, 配泰式肉碎, 少辣, 有檸檬汁&香茅味, 味道非常惹味😋👍. 招牌去骨豬手煲豬手夠淋, 不過肉質偏瘦&味道偏淡. 泰式經典明爐烏頭明爐烏頭一貫水準, 不過烏頭size偏細. 內有粉絲墊底, 加魚汁一齊食, 正. 招牌焗黄咖哩麵包軟殼蟹黃咖哩味道不錯. 麵包外殼偏韌, 不是脆口, 麵包內軟. 軟殼蟹質素一般, 似是整咗一段時間, 所以不是脆口, 口感有點硬. 豬頸肉啫啫馬拉盞通菜煲這個菜式主力是馬拉盞通菜, 味道ok. 豬頸肉比較細片. 海鮮冬蔭功湯海鮮冬陰功湯, 酸辣度適中, 海鮮材料豐富有海蝦, 青口, 魷魚. 味道真不錯😋👍店舖細細, 有幾個泰式篤篤卡位, 牆上有塗鴉&裝飾, 真的好有泰國feel😚😚 到繁忙晚市時段人流多, 套餐抵食, 服務

泰式肉碎生菜包

招牌去骨豬手煲
豬手夠淋, 不過肉質偏瘦&味道偏淡.

泰式經典明爐烏頭
明爐烏頭一貫水準, 不過烏頭size偏細.
內有粉絲墊底, 加魚汁一齊食, 正.

招牌焗黄咖哩麵包軟殼蟹

豬頸肉啫啫馬拉盞通菜煲
這個菜式主力是馬拉盞通菜, 味道ok. 豬頸肉比較細片.

海鮮冬蔭功湯

店舖細細, 有幾個泰式篤篤卡位, 牆上有塗鴉&裝飾, 真的好有泰國feel😚😚 到繁忙晚市時段人流多, 套餐抵食, 服務員反應快. 三五知己真的可以去試試
2022-09-11