2019-11-13 12 瀏覽
拉麵只有兩款口味,分別係豚骨湯底或者係蝦味噌湯底。拉麵底冇得選擇軟硬度,因為要相信廚師所做出來的一定是他最港意的質感。單叫淨拉麵豚骨湯麵 HK$75, 配小吃HK$105; 單叫蝦味噌湯麵HK$85配小吃HK$115。拉麵套餐配送開胃小吃,分別有得選擇龍蝦沙律或餃子四隻。我哋兩個人分別叫咗唔同味道嘅拉麵同唔同嘅小食,咁就一餐食曬成間鋪頭嘅嘢食啦!這個小龍蝦沙律絕對不應該錯過,細成一球以為係雪糕但其實全部都係龍蝦肉,味道除了鮮甜之外,驚喜嘅係有芥末在內,不過不會嗆鼻,反而好好味!餃子入口脆口,外皮亦夠柔軟,菜肉餡不算很多,但比例啱啱好,咬落會有少許肉汁流出。分別兩款拉麵都可以感覺到沒有落味精,湯底濃郁不油膩。(食完完全冇口渴)兩片叉燒、木耳絲、蔥、溏心蛋一定係一碗拉麵必有嘅配搭。蝦味噌湯底個碗,味道再濃郁一點點,再加入左唔少櫻花蝦、香蔥、粟米粒,多左份清甜口感。