2015-08-15
住係將軍澳,坑口村有好野食就聽得多,但一直都未嚟食過,我地今日突登入去睇下,竟然有咩好野食!個feel係一個小夜市,外面有大排檔,入面有吾少有情調餐廳,想食日本野,俾我入去第二排屋竟然俾我搵到間,就去試下!店有室內同室外的位置,內外裝修都幾令!餐具很有日式風味,店員送上menu,老闆非常有善,介紹食物同最新優惠,原來最近可以坐的士拎單而消費滿$200就可以平$30,幾方便同住本區嘅食客!最後我地嗌左日本蕃茄沙律,帆立貝刺身,炸軟殼蟹,串燒和牛,同鰻魚丼!先嚟嘅日本蕃茄沙律,蕃茄好多汁鮮美,特別一贊係去左皮,吾洗擔心有農藥,菜加左醋酸酸地,好醒胃。帆立貝一向我至愛,好好食!好大粒,加上伴碟都好美觀,很得出食店對食物嘅誠意,好鮮甜,好味道!炸軟殼蟹都吾錯,應該係即嗌即炸的,最怕太多油太厚粉,但呢個吾會,熱辣辣,幾好食!串燒一口牛味道不過不失,特別在於付上海鹽,自己加落去,但有時自己吾小心整多左就會咸左,哈哈。最後個鰻魚丼!要好好讚一讚,好肥美,好多鰻魚!鰻魚好厚肉,醬汁甜度適中,配飯食岩岩好!都好大碗,我地力仔兩人分食都得!整體嚟講,食物,環境,服務都好好,常常主動嚟添水,不錯,有機會再嚟
個feel係一個小夜市,外面有大排檔,入面有吾少有情調餐廳,想食日本野,俾我入去第二排屋竟然俾我搵到間,就去試下! 店有室內同室外的位置,內外裝修都幾令!餐具很有日式風味,店員送上menu,老闆非常有善,介紹食物同最新優惠,原來最近可以坐的士拎單而消費滿$200就可以平$30,幾方便同住本區嘅食客! 最後我地嗌左日本蕃茄沙律,帆立貝 刺身,炸軟殼蟹,串燒和牛,同鰻魚丼! 先嚟嘅日本蕃茄沙律,蕃茄好多汁鮮美,特別一贊係去左皮,吾洗擔心有農藥,菜加左醋酸酸地,好醒胃。 帆立貝一向我至愛,好好食!好大粒,加上伴碟都好美觀,很得出食店對食物嘅誠意,好鮮甜,好味道! 炸軟殼蟹都吾錯,應該係即嗌即炸的,最怕太多油太厚粉,但呢個吾會,熱辣辣,幾好食!
串燒一口牛味道不過不失,特別在於付上海鹽,自己加落去,但有時自己吾小心整多左就會咸左,哈哈。 最後個鰻魚丼!要好好讚一讚,好肥美,好多鰻魚!鰻魚好厚肉,醬汁甜度適中,配飯食岩岩好!都好大碗,我地力仔兩人分食都得!
整體嚟講,食物,環境,服務都好好,常常主動嚟添水,不錯,有機會再嚟!