2008-02-15
真係估唔到…禁差! 2008年2月6日下午12:45公司LUNCH老細話食年幾前食過呢間幾好, 咪唸住唔洗錢又未去過, 試下囉! 趕住出門口, PRINTOPENRICE評語一邊行一邊睇, 嘩! 好大比數係差喎! 老細D口味一向都怪怪地, 佢鐘意食D無肉味既肉, 希望有奇蹟出現! 平時日日行過見到都好多人食喎, 但價錢幾貴, 我呢D小市民當然只可以望門輕嘆啦! 點知原來係救自己一命, 如果我自己出錢食埋D禁既, 我一定死比佢睇!SET LUNCH價錢好似由五十幾到百幾. 我係牛精, 一定要牛SET. (好似百幾蚊) 老闆同另一個同事要同款黑菌意粉. SET包沙律同麵包ONLY, 甜品或湯要加錢.麵包–水準低, 不能同其他西餐廳相比沙律- 紅豆汁+雞肉, 難食! D味根本唔MATCH等候期間有電視睇, 內容係我地叫的意粉煮食過程, 我都係一個師奶, 一睇就知唔對路…好多油啊! 我同同事講, 好似…好似…好多油喎…希望睇錯啦! 意粉來了, 真係油立立, 六合彩又唔見我中! 而且非常細碟!到我個牛啦! MENU寫黑椒汁我都知唔對板啦! 料靚又洗物用黑椒汁喎! 我轉
麵包–水準低, 不能同其他西餐廳相比
沙律- 紅豆汁+雞肉, 難食! D味根本唔MATCH
到我個牛啦! MENU寫黑椒汁我都知唔對板啦! 料靚又洗物用黑椒汁喎! 我轉了燒汁. 果塊…牛…MENU話係…牛…完完全全100%無味, 無肉味, 你可以話佢係牛、豬都可以, 我食唔到係咩囉! 大家樂早餐果塊牛都好過佢100倍, 你地自己唸下佢水準幾禁”好”! 我食兩舊就投降!
WAITER問我牛有咩問題, 我真係黑面地說: “都幾難食!”佢問洗唔洗轉過, 我話”唔洗!”大佬! 牛又唔掂, 意粉又油浸, 我轉物X啊!
要個甜品, 什麼CREPE+SOBEN. 大佬, 啊! 唔係! 應該係大廚! 比D心機SET個MENU啦! 你個沙律已經係紅豆”稀”汁, 甜品就咪鬼又用紅豆”稀”汁啦! CREPE又係油油油, 是但一間甜品店都好過佢! WAITER又問係咪有問題, 我都費X事答佢, 語氣又唔係好!
最後, 埋單有另外一位(似係總理)同我老細講已扣番個牛SET錢, 都算佢有良心.
大家唔好SIDE錢啦! 真係好差啊!