2022-08-14
先唔講食物,就講態度,未食已經一肚氣😤一入去比左響正個台前面一張枱,我有小朋友,覺得好刺眼,request換另一張,點知一個捲毛大叔職員阻頭阻勢,又話呢張枱唔俾得果張枱唔俾得,大佬你係咪做生意㗎 ?後來有另一個酒樓阿姐俾咗入面廳果張。OK,坐低叫嘢食,叫左個蝦伊麵,點知啲蝦全部要剝,我媽剝完蝦,想攞濕紙巾,黑衫阿姐話轉頭先,點知轉左個頭又轉左個頭,都係冇咗件事,跟住我阿媽再問,個黑衫阿姐竟然話冇,頂…堂堂一大間酒樓話冇濕紙巾,咩事呀😑跟住叫咗個山竹牛肉,一個年過60嘅大嬸推過嚟,問落唔落喼汁,我話另上,佢竟然嫌三嫌四,又話你枱面咁多醬汁,跟住我同佢講:小朋友唔食得醬汁,另上有什麼問題??我真係唔明,我枱面多醬汁同你另上有什麼關係??我啲小朋友唔食得醬汁,另上都好正常啫🙄至於食物,一般啦,啲伊麵一pat pat,酸甜排骨又唔脆,燒腩仔又濃⋯總之呢啲咁嘅死人態度,啲食物就算幾好食都係假,疫情之下已經生意難做,你啲員工直頭係趕客,請咗啲咁嘅夥計真係多得佢哋唔少,富臨喎,所謂大集團都係不外如是,怪唔得拍晒烏蠅,星期六食飯時間入面都大把枱,對面酒樓就大排長龍,真係冇下次!!!食咗成$500,氣就
食咗成$500,氣就食到飽晒