2021-06-24 735 瀏覽
人生第一次寫評價,絕對係唔好既體驗所以要公開講一下22/6 晚同朋友食完生日飯,想食個甜品作為呢一餐生日飯既完美句號,朋友提議食海港城呢間甜品,一去到只剩返兩個位,個收銀員工指示我同我朋友可以坐果2個位,我見收銀員工忙緊,所以我自己係櫃面影左張menu 卑朋友睇下食咩,我地選擇左最出名果個甜品,我就去排隊打算買(由佢叫我地坐底再諗食咩係5分鐘之內既事)收銀突然問我係咪未買甜品,我話係收銀:你前面有客買左甜品想坐你個位,你又未買甜品我:係你指示我可以坐果2個位,坐底左決定食咩所以而家排緊隊買收銀:(又重覆講)我:直接黎講你係咪想我朋友起身卑番個位出黎收銀:係我從來未試過去過一間舖可以咁離譜1.第一點係個收銀指示我同我朋友坐果個位,係我地放低袋坐低既時候,用左都冇5分鐘就出去排隊買野,當時我仲係排第2個,佢都見到我電話顯示緊個menu,竟然可以離譜到講到好似我地去霸左個位先去買野2.當日我地係第一次去幫襯間舖,當然唔會清楚你地營運上點運作,會聽你地指示去做,到頭來叫我朋友起身讓個位卑我前面果2個客人,仲要答我係要起身,真心咁超好既服務,我一定會同我身邊既朋友,客人溫馨提示呢間舖幾好既服務當
人生第一次寫評價,絕對係唔好既體驗所以要公開講一下
收銀突然問我係咪未買甜品,我話係
收銀:你前面有客買左甜品想坐你個位,你又未買甜品
收銀:(又重覆講)
我:直接黎講你係咪想我朋友起身卑番個位出黎
收銀:係
我從來未試過去過一間舖可以咁離譜
當然最後我同我朋友係走左冇幫襯,明明聽足指示搞到我地好似死霸個位咁,仲要係已經輪到我買,都要我朋友起身👏🏻👏🏻👏🏻講都冇人信有人氣既店服務會咁差