2008-12-29
這間餐廳中文名是” 又一間餐廳”, 英文應是”Mo-itkan Cafe”, 不是MA WAN RESTAURANT & BAR”, 平安夜當日同家人去馬灣郊遊,大好的心情卻被這間垃圾餐廳破壞:罪狀一 :食物超難食,明知四五十元一個午餐都唔會expect有超水準既表演,但這間餐廳食物水準比一般市區快餐店及茶餐廳差很遠。菜遠抄牛河,d牛肉好似無醃過咁一d味都無,個獻又是淡而無味,d河粉抄到一舊舊,見到已經唔開胃。 個豬扒雞翼飯,塊豬扒硬過石頭,雞翼仲黑個奧巴馬,最差係個汁,甜甜地既豉油汁但係同塊豬扒同雞翼醃料d味完全唔夾,d飯係一舊舊既泠飯/飯焦物體, 我食左兩啖已經投行放棄。罪狀二:上菜超耐,你如果唔係order午餐,咁你起馬要等半個鐘。我個女order左個野菜湯烏冬,等左45分鐘先到,無論你點追, 個waiter都係話做緊就到,一於闊佬賴理。D咁簡單既食物,真係有心煮5分鐘就煮好,好明顯d間野係煮定晒d午餐就算,其他非午餐食物就盡量唔想做,咁你不如一早講明,唔好晒人地d時間。罪狀三 :服務差,態度惡劣。我地一行三人連一個大背囊,迫你坐個四人枱但又夾硬叫另一個單人坐落黎,無位放個背囊
罪狀三 :服務差,態度惡劣。我地一行三人連一個大背囊,迫你坐個四人枱但又夾硬叫另一個單人坐落黎,無位放個背囊都算啦。到有4人卡位想轉位,但係d 態度十分惡劣,一味話唔得有其他人等緊唔俾轉,好似轉枱比你係天大既施捨, 你地無野ah?有其他人等緊點解張枱結果吉左15分鐘先有人坐?
唔知點解門口仲有咁多人等位?d間垃圾係要馬灣d咁缺乏競爭既地方先可以生存,係市區你一早接左啦!