2023-03-04
唔知係咪黑仔,唸住食個快餐,經過依間野見到門口啲兩送算認真製作。見到可以堂食就入去坐低。上坐後見到牆上有好多精緻既美食圖片一幅又一幅畫般展列出黎,看見餐牌有其他選項後,但最後本人叫左平時食開野味的「肉碎煎蛋飯」!當本人回想起過往依個飯既味道,一堆醃好的肉碎+乾蔥+刺激味覺的辣椒+淋上醬油的煎蛋🍳…..胃酸已經情不自禁地湧出黎。。。。10分鐘後,在我面前出現的竟是一碟像似芙蓉蛋飯的菜色,我將面頭的雞蛋切開,只發現一兩粒肉碎。本人的情緒馬上由興奮期待喜悅轉為不安,十萬個問號在頭頂旋轉,然後馬上向那位女侍應反映。可是她的回覆實在令人詫異😱,竟然說「點會呢,肉碎都係曬啲蛋入面喇。你食下先啦」沒想到 一個國際城市既小社區由一個籍籍無名既鹽場經歷過戰爭,三不管的九龍城寨既時代再看到隔離啟德既發展。還存在這種黑點!!!!