2021-11-04
第一次體會到食完飯都無重無負擔, 完全無嘢食過落肚! 蒙受金錢損失!心靈損傷!味蕾既大挑戰!成堆垃圾cosplay扮緊泰菜!係外賣平台度search到 小曼谷, 以為係置樂果間小曼谷, 仲滿心歡喜咁叫外賣!點知, 叫左幾百蚊「垃圾」! 真係勁嬲!全部食物都係「垃圾」「垃圾」「垃圾」「垃圾」「垃圾」!!!好難食! D 野食無味!難食澱粉質金邊粉兜金邊粉除左我知道金邊粉係含有澱粉質之外,完全係一堆唔知咩材料炒埋一碟既野。 苦味萬聖誕豬頸肉燒豬頸肉帶有苦味,無肉味,乾過我個荷包。究竟係咩東西扮緊豬頸肉?! 花生醬味腐肉串燒有數粒大大舊疑似肉類被支竹籤串起的串燒,用我的味蕾努力嘗試後只食得出一陣花生醬味。完全食唔到疑似肉類係咩味? 難食無味蝦醬炒飯碟炒飯除左符合係有飯之外, 完全食唔出有蝦醬味, 係食唔到有味! 味蕾大挑戰! 最希望係小曼谷會係外賣平台度落架,避免再人屯門區既街坊受到金錢,味蕾既創傷。好希望小曼谷會明白農夫既辛苦,珍惜食物,煮d係人類食得落口既正常東西,避免產生大量廚餘,造成浪費。「鋤禾日當午,汗滴禾下土。誰知盤中餐,粒粒皆辛苦?」《憫農》李紳
點知, 叫左幾百蚊「垃圾」! 真係勁嬲!
全部食物都係「垃圾」「垃圾」「垃圾」「垃圾」「垃圾」!!!
好難食! D 野食無味!
難食澱粉質金邊粉
苦味萬聖誕豬頸肉
燒豬頸肉帶有苦味,無肉味,乾過我個荷包。
究竟係咩東西扮緊豬頸肉?!
花生醬味腐肉串燒
難食無味蝦醬炒飯
「鋤禾日當午,汗滴禾下土。
誰知盤中餐,粒粒皆辛苦?」
《憫農》李紳