2024-01-19
🌟Enso🌟同朋友口痕想食串燒,上網搵咗呢一間喺堅尼地城嘅舖頭,見餐廳外觀好有型,就諗住試試佢 😎 自家製免治雞肉棒平時出去日式串燒店,一定會叫免治雞肉棒🤤🤤Enso嘅免治雞肉串,唔止有雞肉,仲有雞嘅軟骨,食落好有咬口😆有多重口感👍仲要加埋凍嘅蛋汁同醬油🤤超級好食雞皮平時喺出邊食雞皮串得幾塊,但係呢就有好多😆雞皮係偏淋身牛舌平視我係超級怕食牛舌😗但係朋友食,就諗住陪佢,但我估唔到呢度嘅牛舌令我改觀,佢食落爽口,因為佢唔會少得過熟👍👍👍煙肉荔枝荔枝好多汁,一咬落去好多荔枝汁爆出嚟黑豚五花腩呢個五花腩都要讚,肥瘦分明🫶🫶🫶調味適中,加埋檸檬汁仲去除埋油膩感~明太子飯團飯團嘅外層用咗醬油去燒,燒到好脆!食落仲有少少似飯焦嘅感覺😆牛肉火鍋牛肉火鍋,有好多菜類,有菇、旺菜、金菇……有一樣最特別嘅係佢俾埋洋蔥🧅我第一次洋蔥打邊爐,但係佢嘅味道出奇地同成個湯底好夾🤣牛肉又鮮嫩,價錢又唔貴,值得一試!冷烏冬藍烏冬嘅擺盤好靚,佢嘅食法有少少似蕎麥麵,要點湯汁食,不過佢仲有鵪鶉蛋😂第一次生食鵪鶉蛋,感覺幾有趣🥰提子梳打🍇提子梳打甜度適中👍
自家製免治雞肉棒
雞皮
平時喺出邊食雞皮串得幾塊,但係呢就有好多😆雞皮係偏淋身
牛舌
煙肉荔枝
荔枝好多汁,一咬落去好多荔枝汁爆出嚟
黑豚五花腩
呢個五花腩都要讚,肥瘦分明🫶🫶🫶
調味適中,加埋檸檬汁仲去除埋油膩感~
明太子飯團
牛肉火鍋
牛肉又鮮嫩,價錢又唔貴,值得一試!
冷烏冬
提子梳打🍇