2016-05-22 3752 瀏覽
姐妹淘幫我慶祝生日,搵到這間日本餐廳。一入去已經覺得裝潢設計好型,唔似普通日式餐廳,坐低後朋友先講我知原來中田英壽係老細!唔怪得啦!物似主人...型!餐廳另一半係露天飲野area,可惜今晚落雨,放左擋雨簷蓬落雨,如果唔係,餐廳一定更靚更chill。我地3個女仔叫左四樣嘢食:1) Sweet potato fries(左)$68FF幻想中嘅日本sweet potato 又香又甜,再拎去炸成薯條一係好好食。但現實有點失望,sweet potato 不夠香,朋友以為係南瓜條,而且炸得一部分脆,一部分唔脆。2)Fried chicken wings $88我們都超鍾意食雞翼,所以對我地叫去到邊都叫雞翼。呢到嘅雞翼係中翼切開一半去整,入味之餘又方便食用。雞翼香脆野味,我地三個雞翼怪都一致滿意。3) King crab and Uni hotpot $268呢個絕對係一個令人食到唔想停嘅飯。上枱後waiter 問需唔需要幫我地分三碗,我地請佢幫忙,佢會將整個pot 攪拌再分。蟹肉,海膽,魚籽非常足料,每一啖都吃到鮮甜蟹味同海膽味,又會咬到一粒魚籽,增添口感。飯上面嘅醬汁同所有材料非常配合。不過份量
姐妹淘幫我慶祝生日,
搵到這間日本餐廳。
一入去已經覺得裝潢設計好型,
唔似普通日式餐廳,
坐低後朋友先講我知原來中田英壽係老細!
唔怪得啦!
物似主人...型!
餐廳另一半係露天飲野area,
可惜今晚落雨,
放左擋雨簷蓬落雨,
如果唔係,餐廳一定更靚更chill。

我地3個女仔叫左四樣嘢食:
1) Sweet potato fries(左)$68

2)Fried chicken wings $88

呢個絕對係一個令人食到唔想停嘅飯。上枱後waiter 問需唔需要幫我地分三碗,我地請佢幫忙,佢會將整個pot 攪拌再分。蟹肉,海膽,魚籽非常足料,每一啖都吃到鮮甜蟹味同海膽味,又會咬到一粒魚籽,增添口感。飯上面嘅醬汁同所有材料非常配合。不過份量有點少,三個人分,每人只有一小碗,唔夠喉!!

4)Barley Chicken $178
唔知係唔係因為食完濃味嘅飯,再食呢個雞,個雞有啲失色。只有雞皮有味,雞肉一定要點隔離個薑醬。只屬一般。
由於姐妹為我準備左生日蛋糕,店員都知係我生日,其中一位樣子非常日本人嘅店員請我地飲Sake, 仲同我地一齊閒談左一陣,非常親切

(原來呢個酒瓶要5000hkd😱)

整體而言,對呢餐很滿意,期待下次嚟試其他菜式

2016-05-21
慶祝紀念
生日
  • King  crab  and  uni  hot  pot